Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Sinds het einde van de negentiende eeuw maakt het wijnhuis Luzon wijnen
in het zonovergoten Jumilla in Zuid-Spanje. Ze zijn hiermee een van oudste
wijnmakers in het gebied. Ze bezitten duizenden hectare rondom Jumilla,
waar de ondergrond voornamelijk bestaat uit kalksteen en marmer. De
temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn behoorlijk, maar daarmee
ook zeer geschikt voor de druiventeelt. Het maakt de druiven geconcentreerde
en geven ze een mooie zuurgraad. De oorspronkelijke eigenaar van het wijnhuis
was een Spaanse legerdokter die na zijn diensttijd in 1916 terugkeerde naar zijn
geboortegrond in Jumilla. Hij richtte hier het wijnhuis Luzon op die hij later aan
zijn dochter schonk.
De Sauvignon Blanc druiven staan in Los Cerrilares in Jumilla aangeplant, waar
ze genieten van een uitstekend continentaal klimaat. De druiven worden vrij laat
in september met de hand geoogst. Per wijnstok blijft een tros hangen om te
verschrompelen tot rozijnen. Dit zorgt ervoor dat er een hoge smaakconcentratie
wordt bereikt. De druiven worden vervolgens naar de wijnmakerij gebracht waar ze
onsteeld en zacht geperst worden. Het sap vergist hierna in roestvrijstalen tanks bij
een gecontroleerde temperatuur. Tot slot wordt de wijn overgebracht naar Franse
eikenhouten vaten waar hij 8 tot 10 maanden rijpt.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad