Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Justin Girardin is de 13e generatie van een familiebedrijf dat sinds 1570
bestaat. Het wijnhuis bezit 17 hectare, waarvan het grootste deel in
Santenay (Côte de Beaune). In die appellatie verlegt hij de grenzen van
kwaliteit. Justin hanteert al jaren werkwijzen die overeenkomen met bio(-
dynamisch). Het doel: een gezonde natuur met gezonde druiven die het
terroir van de individuele wijngaarden weerspiegelen.
De druiven worden volledig ontsteeld en krijgen eerst een koude inweking
van 5-7 dagen in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 12
graden, om fruitsmaken te ontwikkelen. Daarna begint de gisting, die zo'n
15-20 dagen duurt. Bij de gisting wordt alleen gebruik gemaakt van
natuurlijke gisten uit de omgeving. Daarna rijpt de wijn 12 maanden, voor
50% in vaten van Frans eikenhout (uit Allier en Vosges) en 50% in RVS
vaten.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad